2005-08-24

Ta bort splashscreenen, EA och DICE!

Just nu spelar jag mycket BF2, som ni kanske förstått. Snart släpper EA en patch till spelet (riiight, snarare när helvetet fryser till) eftersom de sin vana trogen släppt ett genombuggigt skitspel i butikerna. Den patch som nu gäller får spelet att funka ok, men det är fortfarande ganska gott om buggar etc i det. Men den viktigaste förändringen i nästa patch är inte att rätta alla buggar utan att ta bort splashscreenen när spelet startar!

Jag har betalat 449 kr för det här spelet. Jag vill spela det, jag tycker det är ett skitbra spel, men det jag undrar är varför EA och DICE måste berätta för mig att de varit inblandade i spelet varje gång jag startar det! Det är inte att de gör det som stör mig egentligen, det är att det tar fucking 2 minuter att få komma in och få börja spela, något som eftersom serverbrowsern är rätt så kass. Den har inga favoriter (pga samarbetet med GameSpy som vill köra sin app som har favoriter), den buggar ur var tredje minut och levererar helt felaktig information. Men jag har alltså betalat pengar för något som varje gång jag kör det kastar mig in i en värld av total passivitet i 2 minuter innan jag får spela. OK, det är inte 2 minuter, men det är kanske en minut ruggigt värdelöst spenderade!

Så, EA, när tar ni bort splashscreenen? Jag betalade inte 449 kr för att se den, utan för att spela ert spel, som jag gillar. Er logo hatar jag dock. "It's in the game". Fuck off. Jag har hört den 40 000 ggr i varenda jävla spel ni gör, tror ni att det gör mig positivt inställd till ert företag? Allt det gör är att piss me off!

Ta bort omedelbart!

En annan snabb fråga: jag gissar att serverbrowsern kommer få sig en rejäl uppfixning i nästa patch, men hur kan det idag komma sig att ingenting fungerar i den? Jag ställer in filter såsom "Inte fulla servrar" och "Servrar med folk på" och jag får upp massor av servrar som är - fulla! Det måste ju betyda, tyvärr, att man inte implementerat just det filtret. Eller såklart att den som implementerat det råkat skriva <= maxplayers i villkoren när det borde vara < maxplayers. Eller nåt.

2005-08-23

Äntligen Battlefield 2-ro!

Efter ett snabbt test av mitt grafikkorts prestanda så insåg jag att det inte dög. I 3DMark05 fick jag pinsamma 293 poäng, vilket ännu pinsammare var helt i linje med vad min hårdvara skulle prestera. Den var helt enkelt inte bra. Det grafikkort jag hade var ett utmärkt Creative GeForce FX 5600XT (jag vet, namnet är ett skämt) men som helt enkelt är för gammalt för att spela nya spel med.

Så jag sprang iväg och köpte ett HIS Ati Radeon X700 Pro.

Jag är oerhört nöjd. Battlefield 2 rasslar på bra, Half-life 2 fungerar som det ska och i 3DMark05 fick jag 2900 poäng - tio gånger mer än med GeForce-kortet!

Mindre nöjd är jag med att kortet behövde extra ström från en floppykontakt, något som inte nämns överhuvudtaget i manualen! Inga problem, den säger till när man startar utan att strömmen är ikopplad, men att manualen inte nämner detta gör en lite nervös när man kopplar in 12V i sitt nya grafikkort.

Kortet kostade 1495 kr och jag köpte det på www.kylning.com - i butiken.

2005-08-21

Århundradets brottningsmatch avklarad

Igår hade jag årets kräftskiva, förmodligen den sista kräftskiva jag har i mitt liv, eftersom jag faktiskt inte äter kräftor och nu känner att kvalitén på festen var så hög att ingen kan motstå att komma, även utan kräftor.
Det här var skivan som hade allt, nubbevisor, brottningsmatcher, eldsprutning. You name it, it had it!
För att på något sätt representera hur bra den var bjuder jag på lite bilder, först skålen i början av sittningen:
Vädret klickade på plats som en bajonett på ett gevär. Öh. Men vi hade grym tur, solsken, varmt och skönt, badväder med 20 grader i sjön också! När solen sen gått ner kunde vi dansa, dricka och - BROTTAS! Jag och Jonas möttes i Roskilde 2005 med känd utgång (jag vann via en kimura) så en returmatch var väl nästan given innan kräftskivan. Först en stare-down.

Sen ser man tydligt hur jag försöker mig på en till kimura, kanske för att det är det enda grepp jag med viss säkerhet kan göra?
Men returmatchen slutar som man kanske kunde förvänta sig, med seger för Jonas pga total utmattning. Efter kimuran som påbörjas ovan lyckas Jonas vända mig, hamna ovanpå men väl där tar jag tag runt nacken på honom och lyckas vända alltihop en gång till och nästan få på en choke, som Jonas lyckas ta sig ur och efter det fanns det helt enkelt ingen bensin kvar i min tank, jag var helt färdig. Tyvärr finns det ingen helt lyckad bild på det, ja förutom bilder där jag ligger på rygg och flämtar efter luft, alltså.
Efter den brottningsmatchen körde Björn och Jonas en match, kanske en av de tuffaste matcherna som gåtts. Jonas var i underläge från början till slut men lyckas efter 10 minuter stenhård brottning göra en armbar på Björn, jag har aldrig sett maken faktiskt.
För att avsluta brottningsdelen av kräftskiverapporten så tar jag bara med en bild från min och Jonas andra match som avslutades med att jag ströp ut honom så att folk blev oroliga för hans liv och hälsa, men givetvis var det ingen fara. Notera hur Björn oroar sig för vår säkerhet:

När vi inte brottades på verandan på bilden så dansade vi på den. Den kan tydligen användas till flera olika saker.
Den här festen hade jag tänkt ut saker att göra tillsammans, små tävlingar och annat roligt man kan göra, som vanligt hände få av de grejerna eftersom festen kom igång redan tidigt på kvällen. Ett moment som blev kvar var fototävlingen där en deltagare satsade stenhårt på att lyckas generera en bra bild genom att ta flera hundra bilder på festen. Det var Fredrik och hans ambitiösa fotande gav resultat, resultatet kan ni se nedan i form av vinnarbilden!
Väl mött alla och så kanske vi ses på en fest i framtiden?

2005-08-17

Ben & Jerry vs Häagen Dasz

Igår när jag var utanför Webhallen för att göra ett misslyckat datorköp (visste jag ju inte då), såg jag att Häagen-Dasz lanserat ytterligare en ny smak efter deras supergoda Pannacotta-Raspberry. Den här gången var det Chocolate-Cherry-Brownie. Jag gillar inte körsbär, men mitt ex är typ fixerad vid dem. Så jag tipsade henne.
I den här vevan började jag reflektera över glass och vilken som är godast och så.
Min nuvarande åsikt är att Häagen-Dasz är godare än Ben & Jerry. Ben & Jerry tog godisglass till en ny nivå, men flera av smakerna är förvillande lika och de har nästan för mycket mörka chokladbitar i flera av glasserna. En av dem innehåller så mycket kakdeg typ att den knappt går att äta... det knastrar i tänderna av allt socker! Så att återvända till H-D som jag gjorde när jag provade Pannacotta-Raspberry häromdagen, det var en återgång till mer klassisk glass, mer glass och mindre godis.
Så var det med det!

2005-08-14

Grytvantespelande

Yeah, jag spelar det nya finurliga men buggiga spelet Battlefield 2. Förbättringarna från tidigare versioner är många, buggarna och problemen likaså.

Det största problemet för mig är dock att min bärbara dator som jag spelar på tills jag köpt nyare stationär blir så sjukt varm att min hand kokar. Därför det ni ser till höger, en grytvante för att skydda mig från att kokas likt en gris.

Jag har sällan brytt mig om vad jag har för kläder på mig när jag spelar dataspel, förutom när jag och några bekanta körde en onlineturnering i NHL, då spelade jag alltid i min NY Islanders-tröja, en tröja jag kan pensionera nu då Mike Peca lämnat laget, tyvärr. Det blir nog en Miroslav Satan-tröja till höstens säsong.

Men, idag spelade jag med framgång Battlefield 2 i mina nya Sprawl-fighting-shorts. Jag hade inget tandskydd i, men shortsen funkade som de skulle. Här får ni dem också, såklart:

Grymt schyssta shorts, lite trånga men eftersom jag går ner i vikt just nu och inte ens har börjat träna shootfighting så kommer det nog bli bra. Ja, jag drar in magen en del på bilden, eftersom jag ser rätt tjock ut annars...

Jag har faktiskt gjort i ordningen en tjockhetsförminskningsgranskare - ok, en bild som jag kan fylla på med fler bilder bredvid varandra så jag kan se om jag blir mindre tjock av allt jag gör. Eller får kralligare armar eller nåt. Lite före efter. Jag blev väl inspirerad av en kille jag såg på nätet som körde igång från ungefär samma flab-status som jag och sen kom i grym form på ett år. Jag har inte riktigt gått in lika hårt för det som han dock...

Shootfighting, kommer det ens bli kul? Jag tror det, jag tror för en gångs skull det. Alltså att jag kommit på en motionsform som kommer roa mig.

Annars tycker jag numer rätt mycket om att styrketräna, kom på mig själv idag med att faktiskt vilja det. Åkte till gymmet och i min hjärna har allt alltid öppet - verkligheten ser inte ut så tyvärr. Sats Fridhemsplan stänger 20:00 på söndagar och jag hade inte mer än hunnit byta om innan jag skulle behöva duscha. Fuck. Jag som hade så höga ambitioner.

Jag kommer återkomma till träningen, BF2 och allt annat vad det lider. Just nu kommer mitt fokus framöver vara:
1. Träning
2. Kost
3. Battlefield 2
4. Min kräftskiva
5. Lisens kräftskiva
6. Pride GP Final Conflict 2005
6. UFC 54 - Boiling point

Oh, shit, UFC har ett avtal med Spike TV och sänder direktsända matcher och nåt de kallar UFC Unleashed som är lite som Motor på SVT och liknande program, man kör klassiska fajter, fajter som inte visats på TV (förfajter på stora galor visas inte på PPV) och i lördags förhandssnack inför Chuck Liddell - Jeremy Horn på UFC 54. Jag visste ingenting om Jeremy Horn, men nu vattnas det i munnen efter den här fajten. Killen har gått nästan 100 matcher och vunnit 75! Hela Miletich-campet hävdar att det är han som ligger bakom sex mästarbälten - eftersom han står i hörnet. OK, det är såklart mycket hype, men killen verkar veta vad han gör. Chuck, han vet också vad han gör. Jag kommer heja på Chuck - men matchen känns svårtippad, baserad på det programmet vilket är ungefär vad jag vet om det hela.

Imorrn kanske jag skriver nåt om Pride, den galan ska vi bara inte snacka om!

2005-08-03

Varför trycker han på start i Carlsbergreklamen?

Ni har säkert sett reklamen för Carlsberg som går på TV där två killar spelar ett golfspel på en PS2 och sen tar varsin öl, varpå de två virtuella golfarna också tar en öl men uppmanar de verkliga killarna att hjälpa dem med ölen.

Då tar en av spelarna och trycker på - start.

Wtf? tänker jag omedelbart.

Start-knappen på PS2 används aldrig i spelmoment, såvitt jag vet. Möjligtvis för "fortsätt" eller liknande funktioner, men för att öppna en öl?

Själv hade jag nog valt att ha ett mini-spel där, kanske en "tryck på knappar i sekvens som visas på skärmen" eller "tryck snabbt på ring-knappen för att öppna" eller varför inte ett "dra analoga först upp, sen ner, sen tryck på kryss".

Men start? Jag har inget emot Carlsberg, men när man får se sånt här totalt orealistiskt dravel så blir man ju lite irriterad. Eller nej, det blir jag naturligtvis inte, jag blir nördigt nyfiken! Jag vill veta VARFÖR killen trycker på start. Någon inblandad måste ha ägt en PS2 vid inspelningen, Sony kanske till och med var med på ett hörn, de borde ju veta sina egna gränsnittsriktlinjer (om vi antar att såna finns). Sa ingen ifrån?

VARFÖR TRYCKER HAN PÅ STAAAART?!?!?

Nu mailar jag fan Carlsberg!