2008-08-07

Back on the juice!

Juice brukar i träningssammanhang betyda steroider (i USA) och nej, jag tar inte steroider, jag har heller inte börjat dricka juice igen - snarare tvärtom! Jag har återgått till min LCHF-diet som varit lite på the backburner på grund av olika omständigheter. En av dem är att socker är gott.

Det är svårt att avstå från att "unna sig" en glass när man har tråkigt en torsdagkväll, särskilt om man har Ben and Jerry på besök. Det är svårt att tacka nej till pasta om man är i Italien en vecka - och det kommer jag aldrig göra heller. Det är svårt att orka laga mat som inte är baserad på potatis, ris och pasta och vitt bröd... utan istället smör, fett, grädde, protein och grönsaker.

Men det går. Det var dock riktigt obehagligt den här gången att göra transitionen, jag fastnade i en obehaglig depressionsspiral där jag började grina utan någon vettig anledning och kände som att jag aldrig skulle bli glad igen. Allt kändes helt kass och enda gångerna jag upplevt det tidigare var... när jag åt massor med pepparkaksdeg vid jul, hela systemet ballade ur då och jag bara började gråta.

Kan det vara dopaminet som fuckar ur på grund av sockerkonsumtionen? Hur som helst så är det en av de större vinsterna jag upplevt med LCHF, jämnare humör, jämnare energi. Under den här första veckan var jag också oerhört trött, hela tiden, kan kanske ha varit något förstadie innan ketos inträffade. Nu är jag där igen, jämn energi i kroppen, jämnt humör och ork att träna och göra saker. Fantastic.

Jag har gått ner 2 kg på en vecka - förmodligen mest vätska (har kissat ofantliga mängder) vilket är helt i enlighet med hur det brukar vara. Matchvikt 83 kg - bara 18 kvar till mitt mål på 65... inte. Jag har ingen målvikt, jag tror bara att den här kosten är bra för mig. Jag gillar den. Det känns skönt att vända matföretagens bullshit ryggen och bara ha en enkel regel för vad jag äter: naturligt och fett. Så få tillsatser som möjligt (Coca-Cola Zeron vid min sida just nu är dock en stor synd, aspartam is gonna kill my brain), gärna ekologiskt. Jag tänker inte säga att jag tror att allt som finns i all mat är farligt - jag bara undrar vad poängen är med transfetter, tillsatser, lightprodukter och så vidare. Det finns ingen. Allt i färdigmaten, snabbmaten, godiset, läsken, gräddprodukterna (Keldas olika gräddsorter med minst 5 tillsatser vardera utöver grädde), halvfabrikaten (Keldas fisksoppa med 0,2% fisk) handlar om att tjäna pengar. Det finns ingen ondska i det och det kanske inte ens är farligt. Men jag äter hellre riktig fisk, riktigt kött, riktig grädde, riktigt smör och så vidare. Är du rädd för fett? Ät riktigt fett - men mindre. Är du rädd för socker - ät mindre raffinerat socker och ät en frukt om du ändå vill ha socker naturligt. Ät inte mat som ska låtsas vara något den inte är för att slippa äta maten du egentligen vill äta.

Då blir det ju lite som vegetarianer som äter köttliknande produkter. Retarded.

2 kommentarer:

Thomas Tvivlaren sa...

"Då blir det ju lite som vegetarianer som äter köttliknande produkter. Retarded."

*asg*

Känner också igen de där halvruggiga bluesdipparna när man precis påbörjat en lågkolhydratperiod.

Kul att du börjat skriva igen!

kim sa...

Tips: sluta ät skräpmat, fortsätt ät lågGIcarbs, börja styrketräna enligt http://stronglifts.com/stronglifts-5x5-beginner-strength-training-program/
tre gånger i veckan. Gör det fram till jul, börja SEN träna MMA/standup/BJJ/Crossfit/whatever. Det kommer ge dig bättre resultat än att bara köra LCHF. Du är helt enkelt fortfarande lite för ung för att leka bantarlekar och inte röra på dig.