2008-08-05

Virrigt värre om pedofiler som finns "i buskarna"

Allt om barn. Tänkte en gång skriva en artikel om vad jag tycker om den sajten (det är mycket skvaller och crap) men gav upp för jag insåg att gnäll om medier är ointressant.

Men Isabelle Halling slog an en nerv hos mig idag, pedofilskräcksnerven. Pedofilerna finns överaaaallt, varning varning.

Först måste vi ha klart för oss att jag inte gillar pedofiler. Det är viktigt för i dagens Sverige så är det så att om man inte vill bränna pedofiler på bål och införa barn-burka-tvång så ÄR man pedofil själv. Jag föredrar dock könsmogna kvinnor.

Hur som helst. Pedofiler är sexuellt attraherade av barn och ingen mardröm kan vara större för en förälder än att barnet blir kidnappat och våldtaget och mördat av en pedofil (se Engla-fallet t.ex.). Så hur löser vi "problemet"?

Definiera problemet. Problemet är att vi är rädda för pedofiler i varje buske:
"Men nu är det sommar och andra farligheter lurar i buskarna. Var ska man egentligen sätta gränsen då? Vi var ett gäng som skulle gå och bada i Stockholm och fick höra att det är nakenbadsförbud för de små, samt att man inte fick fota på badområdet. Tydligen har det varit incidenter med att folk har försökt plåta nakna barn."

Vem fick hon "höra" att det var nakenbadsförbud för små ifrån? En hjärndöd person med knappt kännbar puls? En person som drar sina djupare tankar rakt ur röven (Livsmedelsverket kanske? De drar de mesta ur sina kollektiva rövar)? Var "hör" man egentligen saker och vad brukar man kalla bullshit som folk drar ur röven? Just det, hörsägen, inget av värde alltså.

Man fick inte fota heller. Enligt vem? Satt det en skylt? Gäller inte svensk lag längre?

Incidenter med att folk försökt plåta nakna barn? Min röv det har varit det. Troligaste incidenten: Man med kamera fotar Stockholms fantastiska miljöer. Paranoid psykopat som endast läser Aftonbladet och Expressen försöker mörda fotografen som är helt oskyldig samtidigt som han / hon (förmodligen en han påhejad av en hysterisk kedjerökande konsumkassörska med IQ "jag bygger Sverige") skriker "pedofilfotograf, pedofilfotograaaaf".

Återigen FUCKING JÄVLA HÖRSÄGEN!

"Självfallet är det inte okej att fota barn eller vuxna för den delen och lägga ut det på nätet."

BZZZZT, WROOONG! Det är inte olagligt att göra någotdera - dock kan det tolkas som ofredande om man är naken eller nåt liknande men generellt råder inget förbud - hur kan annars paparazzis klara sig hela tiden? Och varför är det OK för AB / Expressen att tjäna pengar på nakna celebriteter när deras egna läsare (IQ "jag bygger Sverige") är vettskrämda för pedofiler och annat? Doesn't make sense.

Men sure, det kanske inte är OK att smygfota folk och lägga ut på nätet eller nån annanstans, det är en icke-kontroversiell åsikt...

"Det är ju även skrämmande hur internet har gjort så att barnpornografi kan spridas över hela världen på några få sekunder och att det går att lagra miljoner bilder i en dator."

Ja, shit. Vi måste stoppa den teknologiska utvecklingen. Nu. Stoppa den. Stoppa bron!

"Men ska vi verkligen ge vika för dessa få idioter? Ska de få styra vårt liv? Ska dessa få sätta en norm för alla oss andra vad vi fotar och hur nakna små oskyldiga barn ska få vara? Går det inte för långt nu?"

Ditt problem Isabelle är att du tror att det är pedofilerna som är idioter. Det är det inte. Det är alla dessa hysteri-do-gooders som SKRIKER så fort de får chansen att "BARNEN FÅR INTE VARA NAKNA PEDOFILER AAAAARGHH" mellan bag-in-box-klunkarna och Blend-blossen. Pedofiler KAN vara idioter. Men eftersom de inte ligger i buskarna och fotar din unge så behöver du inte rätta dig efter dem. Och här kommer den jobbigaste kickern:

Eftersom ditt barn dessutom inte tar någon som helst skada av att bli fotad, upplagd och till och med runkad till så behöver du inte bry dig. Det är inte trevligt nej, att tänka på att nån svettig peddo som runkar till tanken på ens barn, men, här är den logiska följden: är det värre om han HAR en bild att runka till (på ditt barn) eller om han runkar på plats? Eller blir det värre om han bara hänger på beachen och runkar till minnet av ditt nakna barn? Eller om han tecknar av barnet på plats och runkar på toan hemma?

Vad exakt "händer" med ett barn om någon fotar det i smyg och runkar till bilden hemma? Förutom att du som läser detta tycker det är upprörande att tänka att någon gör det?

Isabelle, du gör NÄSTAN en viktig poäng i din bloggpost:
"Det är svårt det där. När saker blir tabu och vi blir rädda, det är då som det blir farligt. Låt inte elakingarna få vinna."

Nästan. Det är när vi blir rädda som vi blir idioter och det är då det blir farligt, oavsett om någon risk föreligger. Rädslan står aldrig i proportion. Se FRA (en lag mot ett hot som inte finns och aldrig någonsin funnits). Se fågelinfluensan (gäsp), se tamejfan vad som helst...

Vi har inget att frukta förutom fruktan själv. Och trappor.

Pedofilerna inskränker ju inte friheten - det är något annat mongo som försöker dels skrämma Isabelle ("här har pedosar fotat nakna barn, en grannes bryllings kusins mormors försäkringsrådgivares farbrors dotterdotters konfirmationspräst sa det"), dels leka myndighet ("här råder nakenförbud, glädjeförbud, frihetsförbud - du vill väl inte locka till dig pedofiler som kommer offra barnen till Satan och dricka deras blod samtidigt som de våldtar getter") genom att helt enkelt fabulera ihop historier som rationaliserar deras egen rädsla. De som inskränker oss är idioterna, alltid idioterna.

Så problemet är vår rädsla. Lösningen är att sluta vara rädd - din IQ sjunker med 100 poäng.

Oh, jag glömde kommentarerna till Isabelles inlägg, där är genierna på full blomning. Eeeh, jag orkar faktiskt inte. Energireserven räcker inte till...

Inga kommentarer: