2008-09-12

Jag förutspår... en förlust på knock för Ken Shamrock

En sham är en scam är en bluff. Ken Shamrock är INTE en bluff, sett över hela sin karriär, att påstå det vore verkligen en förolämpning mot "the Worlds Most Dangerous Man". Ken var en pionjär i MMA-historiens början och om man lyssnar på honom när han inte försöker sälja en match med sig själv så kan han faktiskt ha genomtänkta saker att säga. Jag har hört honom kommentera matcher kompetent och jag har hört honom berätta väldigt intressanta saker om den första UFC-galan för väldigt länge sedan. Ingen dålig kille så. Men sist han vann en match var fyra år och sex matcher sedan - mot Kimo Leopoldo, en man som själv är ganska överspelad som fighter.

Sedan dess har Ken helt enkelt ställt upp på matcher som han fått baserat på sitt namn och sin legend, en legend som blir mer och mer kantstött för varje patetiskt försök av Ken att skylla sina förluster på något annat än det faktum att han förlorat.

Efter Kimo-matchen gick han en match mot Rich Franklin. Hans beteende i den matchen har diskuterats non-stop sedan dess och frågan på allas läppar är helt enkelt "Var matchen uppgjord?". Möjligt är, som spekulerats länge, att fighters helt enkelt bettar på sin egen förlust och lägger sig eftersom deras lön och vinstbonus är för liten i förhållande till vinsten om underdogen vinner. Hur som helst, i matchen gör Ken en fantastisk bakåtvolt / halkning och slutar sen med att försvara sig mot Rich med ansiktet och förlorar sen på TKO. Jag tror faktiskt att Ken då inte smutsade ner sig själv med skitsnack om att han inte var knockad... alltid nåt.

Fast Forward.

I Pride möter Ken en annan legendar som verkligen borde sluta, Kazushi Sakuraba, och blir knockad och faller genom repen. För att citera hans styvbror Frank: "Allt jag ser är en man som sover mellan repen och om jag var den mannen skulle jag vilja att domaren bröt matchen". Här hade dock Ken ingen stolthet utan gnällde för full kraft på wrestlingmanér om att allt var uppgjort. Sakuraba är inte bäst i världen, nej, men Ken blev knockad åtminstone för en sekund.

Sen bajsar Ken på allas kollektiva hjärnor med att först bli knockad med armbågar av Tito Ortiz efter 1:18 i deras rematch (den första matchen var faktiskt BADASS) och hävdar sen att det var en taktik. Taktiken bestod alltså i att ta Titos armbågar mot ansiktet och låtsas bli knockad.

Efter gnäll från alla inblandade (utom Tito som gärna spöade Ken en gång till) så blev det en rematch. Fantastiskt. 2:23 in i första knockar Tito Ken på exakt samma sätt, minus armbågar för tydlighetens skull och Ken gnäller inte. Skönt.

Sen får Kenny en match mot Robert "Buzz" Berry i Cage Rage och åstadkommer ingenting tills ett ganska klent slag sänker honom. Jag har tittat på knocken flera gånger och jag SER INTE hur det slaget kan vara hårdare än andra han får och hur han kan knockas av det. Patetiskt. Det kan dock vara så att slaget helt enkelt träffade rätt, jag ser det bara inte.

Jag spekulerar i att Ken helt enkelt lägger sig. Han försöker inte på riktigt.

Vad är då det kommande kapitlet i Kens saga? Jo, han ska möta Kimbo Slice den fjärde oktober. Fantastic. Det är en name fight, jag tycker det är helt logiskt att ta Ken och sälja matchen med honom för CBS men... det är meningslöst rent sportsligt. Ken kommer förlora. Ken har nu börjat sin bullshitstorm med uttalanden som:

“That is absolutely what this (fight) is. I’m absolutely taking it as an insult, and I’m going to smash it back in their face. All I’ve got to say is that I apologize for my last couple of performances. I have no excuses. On October 4, I will shut everybody up and make amends for those [defeats] by putting Kimbo’s lights out. When you fight a guy like Kimbo, experience is irrelevant. I’m not walking in thinking I’m smarter than him or that I’m going to outskill him. I’m going back to the old Ken Shamrock. I’m going to beat you down and ask questions later. I don’t respect his power. The only time he’s knocked anyone out is when they were tired. At this point, I have no respect for him at all. I’m going in there to whip his ass.”


Till att börja med är påståendet om att Kimbo bara knockat trötta människor falskt. James Thompson har en väldigt tuff haka - oavsett vad man tycker om hans förmåga att slåss, han blir helt enkelt gradvis mer utvecklingsstörd över en matchs tid och med mängden slag han får. Matchen mellan Kimbo och James kan anses ha brutits för tidigt. Kimbos andra matcher har avslutats inom totalt en minut. Påstår Ken att Tank och Bo blev trötta på sammanlagt sextio sekunder?

För det andra är det bara wrestlinghype. Ken kommer ramla tidigt. Det kommer vara pinsamt. Sen kommer han snacka skit efteråt. Vinner han och stänger min trut... då blir jag imponerad. Men precis som Heath Herring fungerar inte snacket om att han förändrat sig, blivit bättre etc i all evighet.

Gå i pension Ken. Behåll en gnutta av din värdighet. Alternativt så får du gärna bjuda på en rejäl kamp den fjärde oktober, då kommer jag respektera det. Men sluta med det bullshit och gör det du ska i buren istället.

Inga kommentarer: