2005-05-25

ROKS skyller ifrån sig

Nu kör ROKS en moderat.

Ingen i ROKS har störda åsikter, inget är ruttet i den danska staten, de har fullkomligt rent mjöl i påsen och inga fel har begåtts. Däremot har TV lurat folket och klippt ofördelaktigt.

OK, till Ireen von Wachenfeldts cred får ju sägas att hon faktiskt var MED i programmet och därför KAN uttala sig om hur programmet gjorts, till skillnad från moderaternas toppar (Carl Bildt framför allt) som direkt påstod att reporten lurats och varit ond - utan att ha sett programmet.

Men på ROKS hemsida finns ett pressmeddelande om hennes uttalande att män är djur. Hon menar att det är en hänvisning till ett citat i en tidning och att reportern kört med uttröttningsmetoden. Citatet är från en recension av SCUM-manifestet, allmänt hyllat bland elitfeminister som nåt att ta vara på. Att det är skrivet av en allt annat än vanlig kvinna bekommer inte, jag har läst groteska recensioner av det som mer är i hyllningsform och acceptans av manifestets författares världsbild där män som kallas för djur blir smickrade. Personen som skrivit manifestet har tyvärr en ganska snäv bild av män eftersom hon befunnit sig i en värld av prostitution och annat helvete.

Men ingen kommentar, fortfarande, om satanistpåståendena. Ireen är professor och har fått samhället att lägga enorma resurser på att gräva efter barnlik som inte finns, mördade av satanistiska pedofilnätverk som inte heller finns. Eller inte finns i den utsträckning som hon anger. Eller som inte är satanister. Varför pedofiler ska vara satanister förstår jag inte... är hon djupt kristen eller nåt?

Ingen kommentar om hotet till journalisten, förvisso inte levererat av Ireen, men ändå. De står och stampar vid beskyllningarna om enskilda uttalanden som om det skulle förändra något, undviker de beskyllningar där de inte kan invända med hänvisningar till klippning osv.

Moderaterna. De gnällde sig blåa om förfördelning (de var inte förfördelade, det ÄR bullshit, däremot visade de fler moderater än andra partier), men de var ju också det parti som hårdast vägrade erkänna problemen! De skrek om vinklade frågor, vad de borde skrikit om är att det inte är ok att i valstugor som representant för moderaterna ge tips om var man ska bo för att slippa blattesvinen!

Istället för att skrika om att alla ljuger om deras verksamhet så ska man naturligtvis, eftersom detta handlar om PR och inte rätt och fel, låta Ireen avgå, hon är nu en belastning för ROKS, sen se över vad man faktiskt håller på med. Kan man bedriva kamp och stöd för utsatta kvinnor samtidigt? Ska kvinnojourerna få bidrag av staten för politisk verksamhet? Ska detta delas upp i två delar?

Det finns för övrigt TVÅ riksorganisationer för kvinnojourer i Sverige, kan vara värt att nämnas. Den andra gick ur ROKS 1996, gissa varför? För att ROKS har en sjuk syn på män. SKR utgår från en mer komplex förklaringsmodell för mäns våld mot kvinnor, där ROKS enbart förklarar det med mäns överordning. Svenska Dagbladet-artikeln sa det bäst: om mäns överordning påstås förklara 100% av våldet mot kvinnor, varför kan den inte förklara mäns våld mot män? Så, tjejer, om ni får spö eller nån ni känner får spö, ta dem till en SKR-kvinnojour. Det är ett statement av rang. Många kvinnojourer kommer lämna ROKS och gå över så utbudet kommer öka. För mer info om dem, se http://www.kvinnojour.com/

//Tommie

Inga kommentarer: