2005-08-03

Varför trycker han på start i Carlsbergreklamen?

Ni har säkert sett reklamen för Carlsberg som går på TV där två killar spelar ett golfspel på en PS2 och sen tar varsin öl, varpå de två virtuella golfarna också tar en öl men uppmanar de verkliga killarna att hjälpa dem med ölen.

Då tar en av spelarna och trycker på - start.

Wtf? tänker jag omedelbart.

Start-knappen på PS2 används aldrig i spelmoment, såvitt jag vet. Möjligtvis för "fortsätt" eller liknande funktioner, men för att öppna en öl?

Själv hade jag nog valt att ha ett mini-spel där, kanske en "tryck på knappar i sekvens som visas på skärmen" eller "tryck snabbt på ring-knappen för att öppna" eller varför inte ett "dra analoga först upp, sen ner, sen tryck på kryss".

Men start? Jag har inget emot Carlsberg, men när man får se sånt här totalt orealistiskt dravel så blir man ju lite irriterad. Eller nej, det blir jag naturligtvis inte, jag blir nördigt nyfiken! Jag vill veta VARFÖR killen trycker på start. Någon inblandad måste ha ägt en PS2 vid inspelningen, Sony kanske till och med var med på ett hörn, de borde ju veta sina egna gränsnittsriktlinjer (om vi antar att såna finns). Sa ingen ifrån?

VARFÖR TRYCKER HAN PÅ STAAAART?!?!?

Nu mailar jag fan Carlsberg!

1 kommentar:

kim sa...

vad sa carlsberg?