2007-09-06

Rektorn som skapar rasism

Nu har det hänt igen. Jag trodde PK-idiotin dog ut på 90-talet men nu, 15 år efter kränkningen vi blev utsatta för i Botvidsgymnasiet så tar en rektor och sätter på sig idiotmössan.

En rektor har förbjudit elever att ha på sig landslagströjor på skolfotot. Skälet?

"Den som ser fotot kan betrakta det som en politisk manifestation".

Det är klart att den som ser fotot kan betrakta det så. Om han är lika dum i huvudet som rektorn på skolan,
Pär Blondell. Han skyddar alltså någon annan, helt okänd person som inte finns, från att uppleva något som inte är en politisk manifestation som just en politisk manifestation för att..?

Det är ju den frågan som kvarstår, om nu nåt egghead får för sig att svenska fotbollslandslagets tröjor är representativa för rasism och främlingsfientlighet... hur gör vi då när det är fotbolls-VM? Tror och anser denna rektor på fullt allvar att kopplingen kan göras?

Eller är han bara rädd att det ska bli muslimska kravaller för att profeten inte hyllas på varje bild?

Mitt svar är ja. Det här är en PK-skraj rektor utan ryggrad. Han vill i förväg förhindra konfrontationer och kravaller - se det här citatet ur artikeln:
"Men beslutet var lätt att fatta, tycker Blondell, inte minst för pojkarnas egen skull. När skolkatalogen sprids i Malmöområdet skulle rykten enligt rektorn annars kunna gå om 'rasisterna från Klagshamn' fastän det inte alls var så tonåringarna själva menade."

Jag skulle vilja läsa citaten som det där stycket i artikeln var baserat på. Han ser en händelsekedja där "skolkatalogen sprids" i Malmöområdet som är tätt på invandrare och att dessa muslimer direkt skulle uppfatta förekomsten av svenska landslagets tröjor som en politisk manifestation.

Inser rektorn att han själv är rasist och att det han gjort är direkt farligt för integration etc?

Han har tillfredsställt önskningar från människor som inget önskat - invandrarna / muslimerna. De har inte protesterat, de har inte startat upplopp, ingenting. Ändå är det de han tar hänsyn till, fast han säger att det är pojkarna han tänker på - vilket är helt falskt. Han tänker på sig själv och sin position när pöbeln av bindgalna muslimer kommer och kräver ursäkter för skymferna mot profeten.

Men varför skulle muslimer eller någon börja prata om rasisterna från den här skolan - om de inte är rasister? Om de har fotbollslandslagströjor på sig? Jag får inte ihop det. Är invandrarbefolkningen i Malmö så dum att de tolkar alla svenska företeelser som rasism (jag tvivlar stenhårt på det) eller är det PK-maffian som representerar dumheten här?

Att ha på sig en fotbollströja kan tolkas som en politisk manifestation. Eller som att man gillar svenska landslaget. Vilket verkar troligast?

Och nu till den stora faran. Jag har skrivit om det förr: jag fick inte sjunga nationalsången på avslutningen i gymnasiet. Det förbjöd en studierektor med invandrarbakgrund. Detta i Botvidsgymnasiet där invandrartätheten var hög. Avslutningen var istället i full multikulti-mode, fast såklart utan svenska förtecken (eventuellt sjöngs det några andra sånger, jag minns inte, som hade med Sverige att göra) för av nån anledning var det jättefarligt då. Vi protesterade som man ska protestera - vi sjöng nationalsången ändå. Det är en av de sjukaste upplevelser jag har varit med om.

Några år senare läste jag Mustafa Cans reportage i DN om Sverigedemokraterna inför valet nåt år (när har vi val egentligen? minns ju ingenting... 2002?). Han intervjuade då Sverigedemokraternas vice ordförande och frågade honom varför han sökte sig till Sverigedemokraterna. Svaret var att han blivit förbjuden att sjunga nationalsången på avslutningen i skolan.

Att förbjuda nationalsången, flagga och nu fotbollströjorna är förtryck. Förtryck för att blidka en folkgrupp (som inte bett om att bli blidkad utan nog för sin talan bäst själva) framför en annan. Invandrarnas känslor blir viktigare än svenskens känslor och upplevelser. Att få ha sin nationella identitet blir oviktigt - men samtidigt ska alla invandrare studera hemspråk för att behålla sin nationell identitet.

Förstår ni vart jag vill komma? I sin idiotiska iver att "stävja rasism" och "skydda" de här pojkarna så har han skapat mer rasism och mer motsättningar. Ingen invandrare har uttalat sig i fallet, de enda som nämns i artikeln är svenskar. De enda som kommer slå på trumman om det här är Sverigedemokraterna och ND - för nu har man ytterligare ett bevis på att syftet med det mångkulturella samhället är att kväva allt svenskt.

Själv tror jag ju inte på rektorns bullshit - han är helt enkelt rasist själv och paranoid över det och tror att alla invandrare letar efter svepskäl att få attackera och köra ett par fina upplopp på hans skola. Så för säkerhets skull körde han det här racet för att blidka någon... som inte bett om att bli blidkad.

Hur många nya medlemmar kommer ND och SD få de närmaste dagarna? Bra jobbat, din jävla idiot.

Om det enda problemet vi hade med främlingsfientlighet och liknande i Sverige var att man hade landslagströjor på skolkatalogerna, då skulle vi vara klara. Precis som om ifall det värsta problemet vi hade för personer med afrikanskt ursprung i Sverige var nyutgåvan av Tintin i Kongo. Vi skulle helt enkelt inte behöva göra nåt mer.

Men såklart, bägge är viktiga problem, låtom oss ägna oss åt serietidningar och tröjor, det är det stora problemet vi har nu.

3 kommentarer:

Gurra G sa...

skitbra!

LB sa...

Bra rutet, irrbloss! Har själv invandrarbakgrund, men är född i Sverige. Hejar faktiskt på svenska landslaget i fotboll. Vad skulle rektorn ha sagt om en invandrarelev hade haft på sig den svenska landslagströjan? Den rektorn kan inte känna många invandrare!

Anonym sa...

http://www.imdb.com/title/tt0974015/