2008-01-30

81.4 kg till 78.8 kg - på en natt!

Det här är inget nytt men jag tycker ändå det är kul. Igår innan middagen vägde jag mig (när jag försöker gå ner i vikt tenderar jag att go nuts på vägningarna...) och då vägde jag 79.4 kg. Innan jag gick och la mig vägde jag mig igen, efter middag och kvälls-snack och då stannade vågen på 81.4 kg! Jag tror inte jag hade ätit två kg men någon annan förklaring kan jag inte se - kroppen kan inte bara skapa vikt från ingenting om jag kan min grundläggande kemi och fysik rätt (vilket förstås är helt osannolikt...).

Jag väger mig hur som helst varje morgon och syftet det främst tjänar är som något slags "sporre". Om jag väger mig varje dag så blir det lite tävling och jag tänker att jag inte ska dricka tio latte om dagen (ja, nyårslöftet var no coffee men det ÄR beroendeframkallande) och gör det heller inte. Att tävla med sin viktminskning är ett säkert sätt att bli anorektiker, men eftersom jag kör LCHF (i min variant / form) så tror jag inte att jag kommer vara i riskzonen för att bli ett vandrande skelett.

I morse vägde jag så 78.8 kg. Det betyder att jag förlorade 2.6 kg på ungefär 8 timmar. Var tar de vägen? Min gissning är att vikten var i form av vätska på något sätt för jag tror att jag var uppe och kissade minst tre gånger under natten. Men då skulle jag alltså ha kissat ungefär 2.6 liter vätska under natten, det är inte lite det. Alltså mysteriet är ju vart vikten tar vägen.

Jag orkar inte riktigt googla om det här men det finns förstås en helt logisk förklaring. En är ju att man bränner energi under natten utan att tillföra någon mat. En är att man kissar ut en del vätska.

Poängen är lite att "wow, jag gick ner 2.6 kg utan ansträngning!". Så enkelt är det ju inte men jag har haft ett par "Wow, jag har inte gått ner nånting" och "Wow, jag har faktiskt gått UPP sen igår" och jag trodde inte jag skulle nå årslägsta den här natten. Samma årslägsta som jag redan haft men vi får se hur resten av veckan fortsätter. Jag blir sporrad!

1 kommentar:

Thomas Tvivlaren sa...

Vätska och/eller glykogen brukar vara orsaken vid större och snabba viktförändringar. Glykogen binder ju potentiellt 3 gram vätska/gram.