2005-09-15

Tommies resa mot renlevnaden

Fram tills september förra året hade jag inte ätit på McDonalds på ett år och nio månader. Under samma tidsperiod hade jag heller inte druckit Coca-Cola, vare sig light eller vanlig (möjligtvis utblandad med sprit...) och inte ätit chips och en massa onyttigheter som jag nu faktiskt äter och stoppar i mig. Jag har ett tag skyllt min bristande karaktär (eller vad man ska kalla det) på en del omständigheter i min tillvaro, tills jag igår tänkte tillbaka på den perioden då jag inte åt. Jag gick igenom en hel del saker då också, min sinnesstämning var inte så annorlunda mot vad den är nu, förutom förstås att jag är bitter singel.

Min poäng är att det inte finns något skäl för mig att äta en massa skräp. Det finns inget som hindrar mig från att bara skita i McDonalds, läsk, godis, chips och annat. Att någon annan äter det påverkar egentligen inte mig och så vidare.

Kanske har jag tappat tron på min förmåga att behålla min "resolve"? För två år sen var det ingen tvekan, jag bara körde och jag körde för att bevisa för mig själv. Nu har jag förstås redan bevisat flera gånger att jag inte behöver läsk och godis - frågan är om jag vill ha läsk och godis? Kanske är det bättre för mig att unna mig och leva nyttigare i allmänhet? Samtidigt eskalerar det, nu är jag tillbaka på massor med Coca-Cola varje vecka, även om det oftast handlar om Coca-Cola Light. Det kommer inte hålla i längden.

Så nu börjar den nya fasen. Jag behöver inget nyår, ingenting extern för att bestämma mig, så är det ju. Jag kommer börja med följande:
1. Coca-Cola och annan läsk.
2. McDonalds och annan snabbmat (och nu ingår även svensk snabbmat). Dvs ingen pizza, ingen Burger King, inte Max, osv osv osv. Samtidigt - är jag on the road och inga alternativ finns, då kommer jag äta McD. Jag är inte helt körd i huvudet. Det det handlar om är att inte okynnesäta där och då stålsätter man sig bäst med en total abstinens.
3. Godis och chips och liknande.


Så, detta börjar nu klockan 22:57 den 15:e september.

Jag behöver inga lyckönskningar.

2 kommentarer:

Adobe sa...

this is the best one I have ever seen, and I have seen them all!
http://uk.wowmenow.com/jaydee

Horse Sense sa...

I just stopped by to say hello.. I came accross your blog today I want to tell you about a new FREE debt repair/credit repair service I have put up on a website and blog take a peek hereRatingif you like the site please leave a comment and maybe make a link so others may get free helpRating