2007-07-06

Så då är Sverige inte en rättsstat längre

En man har vägrats vapenlicens för att han känner fel folk. Personer han känner utreds av Säpo misstänkta för terrorbrott - men vilka som utreds, vilka brott de kan ha begått eller någonting som kan bemötas, det avslöjar inte Säpo.

Snart kommer man kunna vägras jobb på grund av liknande diffusa anklagelser från Säpo och vi kommer inse att tiden står stilla - politisk registrering är åter på modet.

Seriöst... vägra vapenlicens för jaktgevär för att man känner fel folk? What the hell? Är det guilt-by-association som gäller nu? Hur vet vi att det inte bara är någon på Säpo som ogillar mannen? Och den som säger att såna invändningar är löjliga är bara löjliga själva - en ospecificerad hemligstämplad anklagelse som man inte vet vad den är kan lika gärna vara seriös som oseriös och just att den är hemlig gör det oerhört mycket mer sannolik att den faktiskt är helt oseriös.

Tror de att man begår terrorbrott med hagelbrakaren?

Snart kommer de terrorlista alla som kritiserar Säpo och alla som vill minska deras anslag och börja sätta käppar i hjulen för dessa människors karriärer och möjligheter att få jobb. Bara en tidsfråga.

Jag vill också påminna om att inga terrordåd begåtts i Sverige och de få dåd som kan räknas som terrordåd utförts av tokiga svenskar. Hela situationen är absurd, ett jävla terrordåd för sex år sen får diktera varenda politiskt beslut, trots att dådet inte ens skedde i Sverige. Som fågelinfluensan, drabbade 150 personer (ok, dödade) i en helt annan del av världen - 150 av SEX MILJARDER. 9/11 var 3500 av SEX MILJARDER.

Jag ställer inte upp på den här skiten. Dessutom är det just brist på rättigheter som skapar terrorism så vi kan inte skydda oss mot fenomenet genom att åsiktsregistrera, kartlägga och begränsa folk. Bara genom att skydda den liberala demokratin (vi lever i en, liberal demokrati = vissa rättigheter är grundläggande, som rätten att yttra sig etc - den kan vi inte rösta bort) kan vi förhindra terrorism.

Mannen i exemplet utreds inte för terrorbrott. Inte vad han vet. Men han straffas ändå. Detta bryter mot grundläggande idéer i svenskt rättsväsende, inget brott, inget straff, t.ex. Usch.

2 kommentarer:

Teas mamma sa...

Jag håller med dig om att det är fullständigt förkastligt att mannen nekas licens utan någon konkret förklaring. Det är vidrigt att människor i Sverige blir behandlade på detta sätt av myndigheter!

Däremot tycker jag att det är bra att man under vissa omständigheter kan nekas vapenlicens på grund av sin umgängeskrets, förutsatt att man faktiskt informeras om bakgrunden till beslutet. Om man t.ex. lever med en person som flera gånger begått våldsbrott ska man nog inte tillåtas ha pickadoller hemma, vapenskåp eller inte.

Manne sa...

Det är bra att SÄPO är på hugget. Om man i sin bekantskapskrets har terrorister och annat löst folk ska man inte ha ett jaktvapen. Jaktvapen är dödligare än många militära vapen då de ska döda stora djur som t ex en älgtjur. SÄPO måste få ökade resurser i ett Europa med ökad terrorism. Att döda djur kan heller inte räknas som en rättighet.