2007-11-28

Kanske dags för bojkott?

Idag kan man läsa om killen som inte fick vara kvar på jobbet för att han färgat håret. Arbetsgivaren hänvisar till att kunderna ifrågasatt killens utseende, "kunder har undrat hur han (Markus Persson) kan vara ute i butik" är det direkta citat.

OK. Skulle dessa kunder tacka nej till en kund som köpte deras produkter och samtidigt såg ut som Markus? Nej. Men att själva bli servade av en person som ser ut som deras egna kunder, det duger inte.

Man "är" inte sin frisyr, dock, som Markus verkar tro. Men frisyren har inget med kompetens att göra, tom i min bransch finns det folk som tror att man "är" mer kompetent om man har glassiga skor och fin kostym - men programmera, det gör man med hjärnan, inte fin ull i tyget.

Så varför tar inte någon konsumentorganisation och drar igång ett upprop där företag får skriva upp sig som garanter för att inte neka någon att se ut hur de vill? Förutom uniform då...

Sen bojkottar vi de företag som inte skriver upp sig. Banker, flygbolag, försäkringskassan, Konsum, ICA... listan kommer bli lång.

Äh, jag tror inte på bojkott men folk är sjukt utseendefixerade. Killen sätter upp reklamskyltar. Han är ren och gör ett bra jobb - men han har två färger i håret, aaah, det är inte vårdat. "Hur kan han vara ute hos kunder" ska kunderna ha sagt. Eller så tänkte VDn att de kanske sa så till varandra. Vem vet? Men hur kan han? Tja, han tar bilen, åker till kunden, sätter upp skylten, that's how! Det är helt enkelt skitfånigt. Jag har ett ovårdat helskägg just nu, ingen jävel grinar om det. Fuck it. Gör man ett bra jobb och är trevlig, då ska man få ha två färger i håret.

Fast läpp-piercingar tycker jag är fula så de kan vi förbjuda generellt. Kidding!

1 kommentar:

Vidde sa...

Håller med!

Blogginlägg