2007-11-16

Visst är det skönt med lagligt missbruk?

Grattis Kristina, eftersom du själv kan betrakta ditt liv objektivt utan att jagas av polisen - eller är det kanske betrakta ditt liv subjektivt? Hur som helst... Kristina är alkis, så nu kan vi kalla henne alkis-Kristina för resten av hennes liv. Det är inget vidare schysst. Vad som heller inte är schysst är att en människa på toppen som missbrukar har rätten (vilket i princip inte är fel) att söka hjälp frivilligt eftersom hon anser att hon behöver den.

Något t.ex. heroinister inte får. Alltså, så att ni vet det, missbrukare av de illegala berusningsmedlen (med ungefär samma beroende- och missbruksfrekvenser som alkohol) kan inte söka hjälp hur som helst. De kan nekas hjälp, de måste uppfylla drakoniska påhittade låtsasregler för att få den behandling och hjälp de behöver. Men inte Kristina, Kristina är inte underkastad en läkares nycker.

Kristina riskerar heller inte, om hennes behandling skulle gå obra eller om hon mitt i den skulle "ta sig ett återfall" att bli utkastad ur sin behandling och därför tvingad ut på gatan för att sälja sin kropp för att ha råd med berusningen hon vill ha. För alkohol är inte så dyrt (för det är lagligt) och Kristina tjänar bra med pengar och får inte sparken för att hon har problem. All is good.

Om man vill arbeta mot prostitution kanske man ska vara för substitutionsbehandling som är lite "snällare" mot de kvinnliga missbrukarna eftersom varje gång man kastar ut en kvinna ur en sån behandling så är det så gott som raka spåret ut på gatan för att sälja sig igen.

Så, Kristina, när får vi sprutbyten i Stockholm? Nu när du vet hur det är liksom, skulle du inte helst vilja ha rena sprutor själv? Värdiga substitutionsbehandlingar? Du är ju en som borde veta bättre nu? Eller är det för höga knän inom moderaterna så man inte ser sig omkring?

Och du, lycka till.

Inga kommentarer: