2007-04-20

Adaktussons vendetta med Josefsson går vidare

Lars Adaktusson har tydligen grävt fram föräldrarna till mannen som våldtagit sin dotter i flera år och enligt dem stämmer inte flickans historia.

Jag citerar från SvD: "TV8 berör även den incidenten som tas upp i Uppdrag granskning då pappan i ett berusat tillstånd viftar med en kniv på balkongen.

–SVT:s hävdar att Louise skulle varit hos pappan den gången. Det stämmer inte. Hon var hemma hos oss, säger farfar."

SVT hävdar? Enligt SVT är det dottern som hävdar detta. Och om dottern inte var där, hur kände hon till det?

Man får komma ihåg att Adaktusson tidigare använt sig av tveksamma journalistiska metoder (även Josefsson... men med olika syften), han lät t.ex. en släkting presentera en helt ogrundad och ogranskad rapport från Ecpat i SVT. Han har dessutom ett horn i sidan till Josefsson sen valstugereportagen - Adaktusson och Josefsson kommer från olika skolor i journalistiken, helt enkelt.

Adaktusson tror att man kan fråga en politiker en fråga och få ett ärligt svar. Detta stämmer såklart i många avseenden, jag är inte hur bitter som helst. Men som valstugereportaget tyvärr visade så är det så att du kan behöva vara lite hemlig för att få folk att sänka garden. Och när de sänker garden så visar de sitt "sanna" ansikte, eller åtminstone inte ett tillgjort ansikte.

I den debatten som följde valstugereportaget så tog Josefsson upp det argumentet: om man sitter i maktens knä och frågar snällt så berättar de inte hur man skiljer på en neger och en apa. Och det är nog där skon klämmer på Adaktusson än idag: hans metod var inte komplett, han kunde inte komma med de hetaste svaren genom att fråga snällt och sitta i maktens knä. Han kunde inte argumentera emot att om man bjuder in politikerna i hans studio och frågar dem "är du rasist" så får man alltid svaret "nej".

Nu vill han sätta dit Josefsson och går lite väl långt: föräldrarna till mannen som blivit helt nergjord hävdar att saker och ting inte ligger till som de ska.

Kanske inte helt trovärdigt. Men det är klart att det kan finnas felaktigheter i reportaget, det är inte jag man att avgöra. Men... betyder det här med att dottern bodde hos dem (som de hävdar) att inget annat hände? Att dottern inte blev våldtagen? Att allt var frid och fröjd? Om Jannes reportage inte stämmer, varför har socialtjänsten fått så superhård kritik av Länsstyrelsen? De jobbar ju inte åt Janne?

Hursomhelst, jag tycker Janne och Lasse ska träffas och göra upp, man mot man, i en bur. Det skulle jag betala för att se. Jag tror Lars är en seg jävel, han är lite tyngre än Janne och har ju förstås Gud på sin sida, vilket är kraftfullt. Janne å andra sidan fightas säkert fult.

Ge oss denna match, Dana!

Så kanske vi slipper pajkastning?

Inga kommentarer: