2007-04-25

Lögnerna svärtar alla krigshjältar

I USA har nu en kvinnlig soldat vittnat om att arméledningen ljugit om händelseförloppet när hon tillfångatogs i Irak för att skapa en krigshjälte. Allt i rena propagandasyften.

Det är lite typiskt amerikanskt, de tror inte riktigt på det naturliga händelseförloppet när det gäller att skapa legender, det är samma sak i sport ofta... eller egentligen inte, men ibland hör man att de vill ha wrestlingen eftersom man bara kan skapa legender med ett manus. Detta är förstås fel.

En annan sak som är dålig med detta är att de tror att det är 1945 fortfarande. De tror att man kan ljuga och försöka manipulera media, vilket helt enkelt inte går längre - media är inte en single-point-of-entry för information år 2007. De visar sig helt enkelt vara korkade.

Det som är sämst med detta är dock den skugga detta kastar på alla "hjältar" i alla sammanhang tidigare. Om de tror att de kan ljuga nu, varför skulle de inte ha ljugit tidigare om hjältedåd och liknande? Ingenting talar för att de inte skulle göra så här systematiskt... men tänk om någon tidigare faktiskt gjort något bra på riktigt?

Dåligt, USA. Som så mycket annat, tyvärr. Whatever happened to the land of the free?

1 kommentar:

Roger W sa...

Helvetes bra inlägg!