2007-10-11

Rolig comeback i NHL

Jag "hejar" på New York Islanders i NHL och skälet till det är mest att när jag jobbade i Schweiz och läste på olika NHL-sidor så var det sjukt roligt att läsa om Islanders som har varit maniskt misskötta av deras fd GM Mike Milbury. Numer är det fd målvakten Garth Snow som är GM och han har hittills gjort ett 100% bättre jobb än Mike - trots noll erfarenhet. Sen är det ny ägare också, men Mike lyckades ju göra bort sig även med mer pengar att spendera - han spenderade dem på en spelare. Alexei Yashin fick ett 9-årskontrakt som de nu köpte ut eftersom Yashin inte är en spelare som ska få 9-årskontrakt. För att få Yashin trejdade de för övrigt NHLs störste spelare Zdeno Chara till Ottawa en gång i tiden. Smart. Hur tänker man då? "Jag vill ha den där spelaren som Ottawa har jätteproblem med, tack. Här är vår bäste back".

Bryan Berard gjorde hursomhelst det matchvinnande målet i nattens match mot New York Rangers, hans första för Islanders i år. Berard vann Calder Trophy (årets nykomling) för tio år sen med just Islanders innan han senare blev trejdad till Toronto (hittar inte vem Islanders fick tillbaka, jag gissar att det var en enbent person med kromosomfel), väl i Toronto fick han ena ögat sabbat av en Ottawaspelare och la av med hockeyn. Sen gjorde han efter något år comeback och betalade tillbaka försäkringspengarna han fått från en "jag är skadad och måste sluta"-försäkring. Sen har han haft problem med ryggen och inför årets säsong har han gjort två operationer. Han hade inget givet kontrakt med Islanders utan blev inbjuden på tryout - men fick ingen plats. Så han fortsatte träna med Islanders på egen bekostnad och till slut öppnade sig en plats i uppställningen och både han och Islanders högg.

Och nu gjorde han mål. Kul tycker jag. Go Islanders!

1 kommentar:

Jimmy sa...

Skoj för Islanders, Rangers verkar inte hittat kemin i laget denna säsong heller. Frågan är om Islanders är bra i år eller om de bara haft lite tur i början. Det är inte alltid lätt att veta när man mest läser hockey istället för att titta på det...

-Jimmy