2007-08-20

Bra jobbat, mamma!

En mamma har satt dit en spritlangare som sålt alkohol till hennes 14-åriga son. Hon blev upprörd över att sonen kom hem full och tvingade honom att beställa mer alkohol. Sen ringde hon polisen.

Jag tycker det är bra. Hon gjorde något och detta något var inte att hugga ner langaren med kniv utan istället att ringa polisen. Är man 37 år och säljer alkohol till 14-åringar tycker inte jag att man är helt cool.

Ganska ofta är det dock föräldrarna till barnen som köper ut, kan jag tänka mig. Eller storebror. Därför tar man nog inte riktigt i den här pucken, känns det som. Hur som helst, jag är ju jävligt liberal, sprit och knark till folket. Men inte till barnen. För folket är bara vuxna, barn är något slags puppor som ska bli vuxna och då ska de inte marineras i sprit och knark. Så, vuxna får göra "vad de vill" (givet all vanliga förbehåll - och kom inte med nåt larv om att familjer drabbas om nån lämnar dem för spriten - jag tror det är vanligare att folk lämnar sin familj för lite pussy / dick och det är inte olagligt med otrohet... konstigt nog...) och barn får vänta. De som på eget initiativ försöker göra sig en hacka på den här överenskommelsen ska sättas dit, oavsett om de säljer lösningsmedel eller världens främsta örtmedicin (cannabis, for you fools). Så bra jobbat, mamma!

Så gör något, föräldrar, det är nog det viktigaste. Det där var liksom ultra i konsekvenstänkande... och ni kids som vill döda den här grabben för att er spritkran åkt dit, var inte så lessna - fyra års väntan (till 18) är en tjugondel av era liv. Passa på att knulla och hångla och åka moped under tiden. Vem vet, det kanske är så jävla roligt att göra nåt annat att ni inte behöver supa?

Enda anledningen till att man vill dricka är ju för att vi inte har några ritualer och system för att hantera den mänskliga sexualdriften. Killar och tjejer är kåta och vill ha sex. Om vi skapar ett system där folk kan ha sex utan att bli sjuka och utan att få barn och utan att behöva vara drängfulla när det händer, då kommer spriten sakta glida ut ur våran tillvaro.

Fast jag vill fortfarande dricka öl.

5 kommentarer:

Anonym sa...

fan va najs

Anonym sa...

Jag tycker det är något ganska stötande med att tvinga sonen att sätta dit langaren på det sättet. Jättesvår situation för honom! Att bli en tjallare, tvingad av mamma... nej det känns inte alls bra för mig.
Det viktigaste är ju att han druckit alkohol, inte hur han fick tag i spriten! Tycker då jag i allafall.
Har inga sympatier med folk som langar till 14-åringar bara så det är sagt.
Hälsningar Jonas, Sthlm (50 år)

Anonym sa...

Jag mnåste säga att jag tycker mammans tillvägagångsätt var helt ok. Att pojken blir en tjallare kommer bara betyda att han kommer ha det svårare att köpa sprit nästa gång. Vilket knappast är någon nackdel och om hans kompisar har något att invända så är det endå fel sällskap för grabben.

Hade det varit min son så hade polisen fått rädda langaren.

Ola

noctivagus sa...

jag är helt mot sprit, speciellt för ungdomar. problemet ligger hos många av föräldrarna som så ofta super skallen av sig. Om folk inte drack så mycket och hade en vettig relation till spriten. Jag är mot systembolaget men jag är för vett.

noctivagus sa...

Vadå stötande att tvånga sonen? Det var bland det dummaste jag läst på länge!!! va fan! Så klart han ska få ta ansvar för sitt handlande. Inte undra på att landet är som det är!