2007-08-23

Var de svarta eller fattiga och ska de avrättas?

Jag "vet" att om jag skriver om den här nyheten så kommer en person vid namn "illwill" säga i kommentarerna till min artikel att det var negrer som gjorde det. Och han tänker inte kolla upp det, för han vet. Fast såklart, det är alltid praktiskt att inte kolla fakta, för då slipper man få en nyanserad världsbild.

Pojken som mördades var vit, det kan man se på engelska tidningars hemsidor. De misstänktas "färg"? Det har jag inte lyckats hitta efter 30 sekunders research. Hursomhelst.

Idén att endast färgade ungdomar skulle begå brott i UK är förstås helt barock och rasistisk. Då har man inte träffat engelsmän, helt enkelt. De är kriminella hela bunten, ett fåtal av dem lyckas dock ibland skaffa riktiga jobb och klara sig. Det är förmodligen något i generna...

Skämt åsido. Varför sitter rasisterna ute i stugorna och bara väntar på att få posta samma kommentarer i hundratals bloggar? Är det organiserat? Min blogg flödar också av rasist-spam, det är nästan mer irriterande än penisförstoringsspam med kommentarer från sd-anhängare och nd-anhängare och allmäna dumhuvuden. Och sd-anhängare och nd-anhängare, kom inte hit och beklaga er - för jag vet att minst en postat här. För han länkade till sin egen rasist-blogg.

Nu, jag är för en öppen och vettig debatt. Vi kan t.ex. gärna debattera om muslimer ska få bestämma att yttrandefriheten ska inskränkas - det tycker t.ex. inte jag. Däremot för muslimerna gärna i Sverige instifta ett dödsstraff för muslimer som kränker Muhammed. No probs. Men då måste de också tillåta total religionsfrihet, även för sina barn, dvs att barnen byter religion. Och att den som ska avrättas byter religion en sekund innan avrättningen och därför går fri. Och vad mig anbelangar kan folk frivilligt få signa upp för att få händerna avhuggna. Eller vafan, det där med att hoppa av dödsstraffet, det tar jag tillbaka - alla som är för dödsstraff ska få bli avrättade, det är en mänsklig rättighet. Emedan jag som inte tror på dödsstraff helst slipper.

Vi måste kunna kritisera företeelser inom islam, bland invandrare, prata om frågan utan anklagelser från mongon om "strukturell rasism" och annat PK-påhoppande. Undantryckande av åsikter, yttringar och liknande är värdelöst. Därför är det fortfarande tillåtet att posta anonyma kommentarer i min blogg - fast anonymitet har inget med yttrandefrihet att göra så jag kanske tar bort det snart... hur som helst, jag kommer inte radera rasistiska inlägg, inte ens om de hetsar mot folkgrupp - om de har namn. Man måste få vara rasist, precis som man måste få vara svart.

Vi måste även acceptera att t.ex. Tintin anmäls för hets mot folkgrupp av Afrosvenska förbundet (HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA-
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA) och annat meningslöst som är helt barockt. Jag läste Tintin och är inte rasist. Så... wtf? Biblioteken har Mein Kampf men tar inte in Tintin? Barockt. Serier är helt enkelt farliga, eller?

Nej - censur är farligt. Detta vet vi. Eller i alla fall jag. Censur ger aldrig någon effekt. Censur fungerar inte. Har aldrig fungerat. Gangsta-rappens existens är baserad på att de har explicit-lyrics-klistermärken på skivan, myndigheterna sätter praktiskt en etikett på vilka som sjunger "farligast" så att kidsen vet vad som är ballast och absolut inte får köpas.

Vart vill jag komma? Ingenstans. Det finns inget slut på den här diskussionen. Men den tröttsamma knee-jerk-reaktionen från rasisterna i det här landet måste få ett slut. Och för det måste vi ha en öppen debatt, hela tiden. Jag tror många har med sig bitterhet från PK-Sverige på 90-talet då de inte fick sjunga nationalsången (där ibland en åtminstone förut högt uppsatt sverigedemokrat som började sin politiska bana på grund av detta - bra JOBBAT, PK-MAFFIAN!) på skolavslutningen och från alla möjliga och omöjliga PK-maffia-insatser där röster tystas och kritik inte får framföras. Vi måste få tala om muslimers kvinnosyn, invandrares machokultur, homoäktenskap i moskéer, etc etc etc. Att tysta fungerar inte. Och sen måste vi öh, lära av våra misstag (lyssnar ni, afrosvenska förbundet) och prata om "verklig" rasism och inte "helt oviktig struntsaksrasism" såsom negerkung i Pippi Långstrump och Nogger Black... hur många afrikaner gick runt och skämdes över att Centrum för Rasism förde deras talan i något som måste ha varit 2000-talets pinsammaste PR-självmord? Där födde man fler rasister. Prata om krogköerna - men det är förstås jobbigt att ta snacked med krogägarna med utländsk bakgrund om varför de vill stoppa kunder med utländsk bakgrund - lättare att skapa lite hysteri kring en glass - eller Tintin - än att prata om något som har med något att göra.

OK, Tintin i Kongo kan kanske vara kränkande för en afrikan boendes i Sverige. Jag vet ju inte, jag är inte afrikan och det är viktigt att komma ihåg. Men är det inte mer kränkande att inte få jobb för att man är det än att en serietidning innehåller karikatyrer? Eller menar man att Tintin i Kongo präglat alla nu levande svenskars attityd gentemot afrikaner?

Och pojkarna i England? Usch. Ge dem hjälp. Han som sköt kommer inte må bra. Hjälp plus en pungspark. Man dödar inte andra människor. Utom Hitler, Stalin, Lenin, Pol Pot och Mao under en tidsresa kanske. Hmm, bara socialister. Märkligt.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Tack,tack,tack för att du skrev ned allt som även snurrar i mitt lilla huvud! Instämmer totalt! ;-)
//Johanna

Illwill sa...

Efter att ha läst (det mesta) av vad du skrev så börjar jag förstå varför du inte förstår. :)

Lite för mycket som snurrar i ditt huvud för att kunna få grepp om nåt verkar det som.

Är de svarta? Svårt att säga definitivt då det är för tidigt och engelsk media inte gått ut med den informationen än (till skillnad från vår regimkontrollerade media så brukar de dock faktiskt gå ut med information efter en tid).

Att de är svarta är dock relativt säkert. Våldsbrott utan alkohol eller droger (verkar det vara) betyder att det inte var vita som begick brottet. Återstår att se, jag antar att det kommer snurra bort från ditt huvud långt innan informationen släpps men jag kommer hålla ett öga på det.

Anledningen till varför jag håller ett öga på sånt här är för att jag kan inte hålla på mina fördomar om de visar sig vara fel. Jag är totalt för att ge s.k "benefit of the doubt" men då jag sällan (jag är ödmjuk) har fel så har jag tyvärr insett att mina fördomar stämmer, de är inte fördomar utan en aktuell och korrekt beskrivning över hur människor fungerar.

Jag ändrar min syn på saker så fort jag blir motbevisad, jag är absolut inte envis på det sättet. Trots att jag är en djupt troende atiest så skulle jag utan minsta problem acceptera en religion även om allt talar mot logik och förnuft...bara de bevisar nåt av det gudomliga de påstår. Kristendomen faller då bibeln blivit motbevisad i stort sett varje punkt men jag kan hoppa på islam-tåget. Trots att jag tycker om djur så skulle jag vara villig att barmhärtigt slakta djur genom att hänga dem upp och ner och skära av dem halsen...jag använder ordet "barmhärtigt" för en muslimsk bekant (han bor i Australien så han begår inga brott i Sverige) anser (likt muslimsk lära) att det är det mest skonsamma sätt att ta död på ett djur.

Lite sidohopp där, men så mycket som det snurrar för dig så kan du nog förstå ett sånt hopp. Min poäng är i alla fall att jag är fullt villig att erkänna att jag har fel...frågan är, är du? Tror du att vissa invandrargrupper missköter sig (en klar majoritet) i Sverige? Tror du att invandrare står för en majoritet av ungdomsbrottsligheten? Den senare punkten kan du självklart kolla innan du svarar men jag hoppas att du vet svaret redan nu.

The Lava Eater sa...

Det verkar mer som om du ändrar din syn på saker så fort du känner misstanke om vettig kritik. I mitt huvud snurrar det inte.

Förklara gärna vad du menar med "hur folk fungerar" - det tyder på en tro om att raser skiljer sig åt i aggressivitet, baserar du det på dina egna observationer? Som du inte dubbelkollar? Återigen, min bloggpost var en kommentar till DINA kommentarer på andra bloggar där du självsäkert PÅSTOD att de skyldiga var svarta OCH att du INTE skulle kolla upp fakta - för att du visste att du hade rätt.

EN HELT ANNAN TON ÄN DEN DU HAR HÄR.

Det är förstås inte säkert att rasisten som skriver här är rasisten som skriver där.

"Att de är svarta är dock relativt säkert."

Fast det var inte vad du skrev på annan plats, där skrev du att du inte ens tänkte kolla, så säker var du. Dvs motsatsen till att "hålla ett öga på det".

Förklaring? Du fortsätter med motsägelsen:
"Anledningen till varför jag håller ett öga på sånt här är för att jag kan inte hålla på mina fördomar om de visar sig vara fel"

Vilket är tvärtemot vad du skrev och vad jag misstänker att du tycker. Selektiv faktainsamling?

"de är inte fördomar utan en aktuell och korrekt beskrivning över hur människor fungerar"

Du menar afrikaner och araber då eller? Hur fungerar de, kan du inte lägga ut texten lite?

Hur muslimer slaktar djur är för diskussionen helt ointressant, djuren dör, eller hur? Humana avrättningar existerar inte. Men jag är själv skeptisk till halal och kosherslakt, det är medeltida slaktsätt som förmodligen hade något slags funktion då ur renlighet / sjukdomssynvinkel men som jag inte kan begripa varför en omnipotent gudom bryr sig om...

Jag har aldrig sagt att invandrare inte står för en stor del av brottsligheten. Så varför ska jag bemöta frågor om det? Jag har aldrig påstått att invandrarungdomar inte skulle stå för en stor del av ungdomsbrottsligheten. Så om jag svarar på dina frågor ger jag dig något slags poäng, frågan är snarare, vad är orsak och verkan?

Där kan man diskutera något - men frågan är vad din åsikt är?

Varför är invandrare mer representerade i brottsstatistiken? Vad är din åsikt? Är det generna? Religionen? Berätta.

The Lava Eater sa...

Och mystiska sidospår är OK, självklart.

Anonym sa...

Håller med dig om det mesta du skriver och tackar dig för att du tar upp "orsak-verkan" i din diskussion med "Illwill", även om jag tyvärr tror att det är över huvudet på någon som honom/henne.

Vill dock tillägga en sak, trots att du verkar ha något emot pk :) Du använder ordet mongo, vilket är ett förlegat ord och nedvärderande både mot personer med Down Syndrom, som man förr syftade på när man använde ordet, samt även mot personer från Mongoliet, eftersom ordet kommer från en förlegad tro om koppling mellan Down Syndrom och människor från just Mongoliet. Detta antagande gjorde man p g a att man tyckte att dessa två "grupper" hade likheter utseendemässigt.

Tack för en bra blogg.
Sandra

Illwill sa...

Jag kommer ihåg i skolan för länge sedan (på den tiden vi hade en fungerande skola i Sverige). En del av svenskaundervisningen var att lära sig att läsa kritiskt och förstå vad som stod, inte bara läsa ordagrant. Uppenbarligen är inte alla kapabla till detta, vilket är varför såpass många svenskar kan läsa våra tidningar och inte förstå vad som står där.

Tyvärr verkar du inte riktigt förstå vad jag skriver heller, men jag vet att jag skriver relativt avancerat ibland (försöker dock undvika för mycket underförstått).

Det finns alltid en liten risk att man har fel och jag accepterar det. De superseriösa som kutar runt och anser sig aldrig har fel slutar upp som språkrör för Miljöpartiet eller nåt annat kommunistparti och det är inte min stil.

JAG är övertygad om att det var svarta som begick mordet i UK, men skulle motsatsen bevisas så kommer jag självklart inte sitta och iterera nåt mantra för att försöka dölja fakta (likt så många gör, vissa nöjer sig med ordet "rasist"). Jag tror att du är lika övertygad om att det var svarta som ligger bakom detta men du vill inte komma med förutfattade meningar för det är inte politiskt korrekt (vilket är rätt lustigt då du inte gillar pk-maffian).

Jag bemöter folk efter den informationen jag får, vilket är varför jag är aningens snällare (i ton) här än i den andra bloggen. Du ser ut som en snubbe som jag känner på bilden och din lätt snurriga text visar att du är på väg att lista ut saker...finns ingen anledning för mig att vara otrevlig då.

Jag har talat åtskilliga timmar med muslimer för att förstå hur de fungerar och lustigt nog har jag hittat en som jag respekterar. Tyvärr håller han helt med mig om att han är ett undantag...även om han försöker intala sig själv om att han inte är så ensam som jag tror. Han har fortfarande väldigt "låg" syn på vissa ämnen vilket är rätt lustigt för mig då jag vet att han inte är korkad. Anledningen är inte han själv utan hans kultur.

Men som jag sagt, det finns alltid undantag. De flesta människor (alla raser) är kort sagt dumma i huvudet. Vissa raser är mer dumma i huvudet än andra (enligt all seriös forskning som gjorts i ämnet, du kan lätt hitta ett flertal större undersökningar på nätet...och på nationalistsidor).

Lättaste sättet att se på det hela är ur makrosynvinkel. Nämn ett afrikanskt land som har haft ett fungerande system och en modern civilisation i en längre tid (jag har inga höga krav, 10 år räcker för mig). Enda kravet är att de inte blivit styrda av vita. Lycka till att hitta ett sådant land. Det politiskt korrekta är såklart att skylla på vita, men likt mellanöstern så var det länge sedan de vita stack (vilket förklarar varför de flesta länderna är skit nu). Sydafrika funkar idag, en handfull år efter Mandela dör kommer landet falla. Mandela är enda anledningen till att omvärlden ens låtsas som om Sydafrika är nåt det inte är, tyvärr är han också ett undantag och likt nu så kommer Sydafrika styras av någon korrupt sate efter Mandelas död och omvärlden kommer då inte vara villiga att pumpa in pengar för att dölja det.

Arabvärlden (och diverse andra muslimska länder) fungerar alla i stort sett likadant. Vissa har religiösa diktatorer, andra har militärer...skillnaden är hårfin. De har alla liknande straff och "kultur". Det var skitländer före britterna, det är skitländer efter britterna. De beter sig (likt de svarta) inte som civiliserade människor och att då tro att de kommer anpassa sig efter svensk kultur är för mig rätt otroligt.

Länder anpassar sina lagar och straff efter de människor som bor i landet. Det gäller för Sverige och det gäller för Iran. I alla länder finns det en minoritet vettiga människor men för varje "Family Guy" fantast så finns det en familj med religiösa George Bush Junior fantaster. USA ser ut som det gör pga de som bor där, Sverige ser ut som det gör pga de som bor där. Sverige ser annorlunda ut idag än före massinvandringen, vi hade inga gruppvåldtäkter och få överfallsrån/mord. Det var inte en del av vår kultur, men det är det idag. Jag har inte ändrat mig, det är fortfarande inte en del av MIN kultur och det är därför jag är sur för jag tycker att min kultur och mitt tänkande är bättre än deras.

De är sjukt överrepresenterade, vilket du verkar förstå. Orsaken skiljer sig från brott till brott, och grupp till grupp. Ryssar och juggar är överrepresenterade när det gäller riktigt grova våldsbrott för att många av de som kommit hit är medlemmar i s.k organiserad brottslighet. De kom för att begå brott och det är en effekt av kommunism (jag önskar att våra två kommunistpartier och deras S-paraply en dag kan lista ut att komuunism inte är en bra ideologi i praktiken).

Araber och negrer är överrepresenterade när det gäller rån o dyl för att det är en del av deras "svenska" kultur. De handlar i grupp och i grupp begår de sådana brott. I arabvärlden har de hårda straff som håller dem i schack, något som inte sker i Sverige.

Araber och negrer är överrepresenterade när det gäller våldtäkter pga deras kultur men även genetik (de har fått deras kultur från något).

De vet att de är lägre stående men vill inte erkänna det och för att känna sig stora så trycker de ner andra. Om kvinnor i arabvärlden inte lyder männen så får de spö/våldtas. Likadant här, våra tjejer har inte förstått att de måste gå i burka runt dem och därför blir de våldtagna. Deras kvinnosyn är dels religion, dels kultur men också till stor del genetisk. Araberna har förstått detta och därför har de väldigt hårda straff. Negrerna har tyvärr också insett detta men de löser det hela genom att våldta och mörda varje chans de får. En negers lösning till allt är våld, och en machete löser allt. Må inte vara politiskt korrekt att påstå detta men ändrar det verkligheten? Titta på samtliga afrikanska länder och mellanöstern. Se vad som händer i Irak när de inte har en diktator som trycker ner dem, se vad som hände i Zimbabwe och vad som kommer hända i Sydafrika. Mocambique (en gång ett fullständigt skitland) har stor chans att växa till sig nu, bara för att vita farmare från Zimbabwe flyttat dit, frågan är bara hur lång tid det tar innan svartingarna får råd att köpa en machete där.

Illwill sa...

Sandra, snuttan, män talar.

Om du inte är kapabel att förstå vad i vad folk skriver som är halvt på skämt och vad som är seriöst så gör vad du ska: var tyst och se söt ut.

Vill du vara politiskt korrekt så får du undvika ämnen som detta, jag råder dig att diskutera väder eller hur du missade bussen i morse.

Jag respekterar kvinnor som grupp trots allt, men det är svårt när så många av er blundar för verkligheten och lever i era egna naiva världar. Seriöst, hur många gånger måste en tjej bli våldtagen i en svarttaxi innan resten listar ut att det kanske inte är så bra idé att sätta sig ensam i en bil med en okänd arab/neger?

Jag är säker på att du kommer sitta hos polisen dagen efter och beskriva (politiskt korrekt) hur det var en MAN som våldtog dig, och det faktum att han hade svart hår, bruna ögon och mörk hudfärg har absolut inget med saken att göra och du därför vägrar berätta det för dem...right?

(Självklart hoppas jag att du aldrig på något sätt blir skadad utan jag talar rent hypotetiskt, dock baserat på min kunskap om dagens Sverige och min väldigt begränsade kunskap om din naivitet)

The Lava Eater sa...

Sara: tack tack, man bugar och bockar. Angående ordet mongo, jag använder aldrig ordet mongo för att beskriva vare sig personer med Downs Syndrom eller personer från Mongoliet. Jag använder det för att beskriva mongon = personer som är dumma i huvudet. Eftersom personer som har Downs Syndrom heter något annat och samma sak för personer från mongoliet så kan ingen ta anstöt av en term som inte används för att beskriva någon av grupperna längre. Rent linguistiskt är då ordet "fritt" och kan återanvändas på ett bra sätt. Vore synd att begrava det, tycker jag, för det har en bra klang till sig. Men sure, det för ju tankarna till kromosomproblematiken men tja, jag vet inte, jag tycker som sagt det finns viktigare problem. Jag tycker vi ska återerövra många ord, tjejer t.ex. kan börja säga att de har en riktig fitta för att beskriva att de är ordentligt kapabla eller kvinnliga eller något, vad vet jag... jag använder själv det ordet negativt men tillsammans kan vi nog lyfta oss.

Hoppas du återvänder!