2007-08-25

En cannabisfestival skulle vara fredlig

Polisen i Malmö får frågan om en festival någonsin kan vara fredlig.

Polisen svarar såklart nej: "Svar nej. Jag är kanske pessimist, men jag tror inte det. Folks hämningar släpper när de kommer ut på festival".

Till att börja med, mr Cop, så släpper inte hämningarna för att folk är på festival och att hämningarna släpper betyder inte att man måste slåss. Jag tror spriten kan ha en del i det här, vad tror du?

När ska någon hoppa på mitt förslag om att folk som hamnar i bråk på fyllan inte får dricka alkohol på först ett år, sen andra gången två år och slutligen aldrig mer i hela sitt liv? Då skulle alla som dricker måttligt och inte är våldsamma (för alla blir inte våldsamma och slår andra på fyllan) kunna leva i frihet och härlighet. De som dricker sig dumma får en respit där staten säger "du får inte dricka på ett år" - en ung människa kan utvecklas rätt mycket på ett år utan alkohol och det kan ju vara välgörande.

Sen, en typ av festival som skulle vara helt fredlig skulle ju t.ex. vara en cannabisfestival. Uppsala Reggaefestival uppmärksammas ofta för att folk röker på mycket där - men även polisen i Uppsala har uttalat sig om att de anser att ja, det är ett problem (eftersom staten har definierat det i lag som ett problem oavsett hur verkligheten ser ut) men de som röker på festivalen ju åtminstone inte slår ner varandra.

När ska vi legalisera cannabis och sluta låtsas som att det är det farligaste som finns på jorden? Larv.

Ge alternativet på en festival och du kommer notera att de pårökta är glada och trevliga mot varandra, alternativt lugna och tillbakalutade emedan de spritade fortsätter sitt gapande och bråkande.

Tänk er en fotbollssupporterkultur baserad på cannabis istället för alkohol? Peace love and understanding skulle vara resultatet, ingen orkar springa in på en plan mitt i ett cannabisrus. Däremot under ett alkoholrus.

Legalisera cannabis, mina vänner. Intäkter för staten och mindre bråk och våld på våra festivaler. Samt förstås minskade utgifter till polisen, det måste ju ligga i allas intresse?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har lobbat för legalisering hela sommaren. TACK är allt jag orkar säga just nu....TACK, Lavaeater.

Anonym sa...

Hoppas bara allt fler inser det du skrivet! Väldigt bra, forstätt så, de gillar vi ;)

Anonym sa...

Bra skrivet, vi får hoppas att lagstiftningen blir mer seriös och rättvis inom en snart framtid.

Anonym sa...

Ditt förslag om alkoholrestriktion för idioter som inte kan hantera fyllan låter rätt vettigt.

Att URF ska få så hårt polismotstånd är enbart pga reggaeprofilen, andra festivaler runtom i landet (*host*ARVIKA*host*) flödar inte bara av dåligt brass men också av flödder, GHB och annat. Att flashback är fyllt med tripprapporter på diverse preparat från de andra festivalerna men inte URF säger en hel del xD

2006 och 2007 var bra år för cannabispolitikenm fler och fler har vaknat upp landet runt så om vi gör vårt yttersta detta år och nästa så tror jag att förändrad legal status (till det bättre) kan vara möjligt redan 2010 :)

Tack för en vettig blogg.