2007-05-08

Vem kommer sakna Skugge?

Att Linda Skugge slutar pga anonyma påhopp på nätet är tråkigt, på ett sätt. Men på ett annat bara ett testamente på hur dum hon är.

Hon kunde t.ex. ha stängt av anonyma kommentarer. Hon kunde ha krävt registrering av de som kommenterat. Hon kunde ha stängt av kommentarer helt. Hon kunde ha struntat i att publicera sin mejladress.

Jag kommer absolut inte sakna Skugges "jag är perfekt mamma"-moralism som hon förpestat media med de senaste åren. Hennes argumentation kring avdrag för hushållsnära tjänster har även de visat att hon helt enkelt inte är särskilt smart. Förklaring nedan. Hennes löjliga utvik i Bon där hon skulle visa upp en riktig kvinnokropp - men som av en slump med heroinistbelysning för sämsta möjliga resultat, var en fortsättning på något slags jag vet inte vad-dumhet.

Förklaring om avdragen: hon vill inte betala för "rikas städning" och tycker att man kan "städa själv". Idioter som går i hennes fotspår har hävt ur sig liknande idiotier i stil med att man ska gå en timme tidigare från jobbet så man hinner städa. Varför ska man då inte snickra själv, fixa bilen själv, flyttstäda själv, flytta själv (för det gör inte alla och det moraliseras fan inte över det) och liknande? Moralism är farligt och dumt. Att sen ingen kommer "betala" för städningen och avdragen, det skiter man också i. Varför kommer ingen betala?

För att en skatt som inte betalas som sänks och därmed betalas i större utsträckning inte är en förlust - den är en vinst.

Enkelt räkneexempel med påhittade siffror: skatten är idag säg 100 kr per timme. Ingen betalar = inkomst 0 kr. Man sänker skatten till 20 kr per timme = 10 000 betalar plötsligt = inkomst 200 000 kr.

Exakt av detta skäl vill man sänka öl- vin- och spritskatt, av exakt detta skäl sänkte man tobaksskatten - höjningen man genomförde ledde bara till att smugglingen ökade och därmed minskade skatteintäkterna.

Ingen, särskilt inte Linda, moraliserar heller över att man haft ROT-avdrag, dvs avdrag för hushållsnära tjänster utförda av män (snickare) i en herrans massa år.

Så om det är bra att färre dumma personer uttalar sig i media, då är det bra att Linda slutar. Att hon slutar för att hon blivit kallad skit är däremot jävligt tråkigt. Jag säger inte att jag tycker att Linda är en idiot för att raljera och skrämma henne till tystnad. Jag tycker hon är en idiot. Men hon ska få fortsätta snacka!

Så, Linda, skaffa en anonym mejladress och stäng av kommentarerna och återkom.

2 kommentarer:

Skuncke sa...

Jag tror problemet är Linda Sugges ego, desperat behov av uppmärksamhet. Var det inte detta hade hon dragit ned trosorna på E4:an och låtit sig bli fotograferad. Detsamma gäller Jan Guilliou, som ju inte är något annat än en uppsvullen kommunist. Att han vill begränsa yttrandefriheten för alla andra men inte för sig själv, det var väntat.

MVH

Michelle sa...

Håller med i det du skriver. Kanske var det bara ett sätt för henne att väcka uppmärksamhet..för det fick hon ju ;)